Op je stek

Eco-schuurwoning, project Op je stek, Zandweerd, gemeente Deventer, aanbieder Herman Harms

Eco-schuurwoning, project Op je stek, Zandweerd, gemeente Deventer, aanbieder Herman Harms

 

Herman Harms heeft drie eco-woningen ontworpen voor De Tuinen van Zandweerd, het project Op je stek van de gemeente Deventer. Hieronder vindt u meer info per type eco-woning. De woningen zijn ontworpen in samenwerking met Bladgoud Tuinen en Stijlidee 42. Alle woningen zijn helemaal naar wens aan te passen.

Eco-schuurwoning

Deze duurzaam en circulair gebouwde eco-schuurwoning is van alle gemakken voorzien. De stijl is praktisch en speels. De ruime living is slim gecombineerd met een open keuken met kookeiland. Schuifdeuren naar de tuin geven een zee aan licht en bieden toegang tot een overdekt terras met open haard. De bovenverdieping heeft een vide, twee ruime slaapkamers, een badkamer met douche en toilet. In de bijkeuken is ruimte voor wasmachine, droger, enz.

Toepassing van intelligente installaties voor warmte- en waterbesparing zorgen voor een gering energie- en waterverbruik. De buitenmuren zijn dik als kasteelmuren en opgebouwd uit stroboxen die worden afgewerkt met materiaal naar keuze.
Uw schuurwoning wordt nauwkeurig afgestemd op uw wensen voor het interieur en de tuin zodat een volledig uitgebalanceerde woon- en leefomgeving ontstaat.

 

Eco-hofwoning

Dit woningtype wordt gebouwd in collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO). U bespreekt uw wensen voor uw woning en stemt met uw buren af wat de ideeën en ambities zijn voor het gezamenlijke eco-hof. Zo kan een samenbindend geheel ontstaan van gedeelde belangen en doelen zoals een gezamenlijke moestuin, of een speelterrein voor de kinderen.

Bij het ontwerp van uw woning staat uw manier van leven centraal. Zo kunnen leeftijdsbestendige woningen worden gebouwd met bad- en slaapkamer beneden of starterswoningen met het woonvertrek beneden en de slaapkamers boven.
Het ontwerp van uw woning wordt nauwkeurig afgestemd op uw wensen voor het interieur en de tuin zodat een volledig uitgebalanceerde woon- en leefomgeving ontstaat.

Eco-paalwoning

Als u minder gehecht bent aan materiële zaken, dan is dit tiny house voor u. Een huis op palen of tiny house geeft ruimte onder de woning voor allerhande transport- of recreatiemiddelen (auto, motor, aanhangwagen, kano) of gewoon voor een heerlijke zitplek in de schaduw. De trap buitenom is afgeschermd met een metalen rasterwerk dat zich mooi leent voor klimplanten of een verticale tuin. De oppervlakte binnen is verdeeld over twee verdiepingen van telkens 5 x 2,7 meter voor een woonvertrek met keuken en een slaapvertrek met douche en toilet. De bovenverdieping biedt een riant uitzicht op de omgeving.
Het ontwerp van uw paalwoning wordt nauwkeurig afgestemd op uw wensen voor het interieur en de tuin zodat een volledig uitgebalanceerde woon- en leefomgeving ontstaat.